Simon, Adonay en Nardos.

Untold Stories – Simon, Adonay en Nardos

“Als jullie een wens mochten doen, wat zou die dan zijn?”

Simon: “Dat mijn moeder en mijn zusje in Nederland mogen komen en dat ik goede cijfers haal op school.”

Adonay: “Ik ook. Dat ons gezin weer bij elkaar is.”

Na lang twijfelen zegt Nardos: “Ik ook. En eh… misschien ook wel speelgoed.”

Van links naar rechts: Simon, Adonay en Nardos. Zij wonen sinds 2011 in Nederland bij hun vader, die hier twintig jaar geleden voor het eerst kwam. Toen hij terugkwam in Eritrea werd hij gevangen gezet. Na zijn vrijlating vluchtte hij naar Nederland met zijn drie kinderen. Moeder en kleinste zusje wachten al vier jaar in de stad Khartoem om ook naar Nederland te komen. Binnenkort mogen zij weer een asielaanvraag doen.

Geef een reactie