Zmnako

Untold Stories – Zmnako

“Op mijn zeventiende werd ik verliefd op een meisje, maar ze zag me niet staan. Ik werd een alcoholist, zwierf dronken over straat en sprak maanden niet met mijn ouders. Ik worstelde met vragen als: “Wie ben ik? Waarom sta ik ‘s morgens nog op en ga ik ‘s avonds naar bed?” Antwoorden hierop kon ik in de Islam niet vinden. Op een gegeven moment werd het te veel. Ik moest weg, anders werd ik gek. Zonder papa, mama of wie dan ook was ik twee jaar onderweg, constant bang om gepakt te worden. Ik reisde met tussenstops in Zuid-Europa te voet langs de snelweg, op de as van een vrachtwagen en verscholen in het ruim van een cruiseschip. Aangekomen in Nederland ontdekte ik de Bijbel, ik las dat ik terug mocht komen in het huis bij Hem. In dat boek heb ik een thuis en liefde kunnen vinden. Ik heb mijn ouders vergeven en ik heb mijn vrouw ontmoet via de kerk. Zij moest vandaag thuisblijven, over twee weken is ze uitgerekend.”

Zmnako woont in Amsterdam en studeert Bestuurskunde. Hij is in 2008 uit Iraaks-Koerdistan gevlucht.

Geef een reactie