Narges

Untold Stories – Narges

“Als ik boos ben, dan ga ik drummen, maar als ik verdrietig ben speel ik viool. Aan het begin moest ik vaak huilen omdat ik het zo lastig vond om te spelen; nu krijg ik tranen in mijn ogen omdat het zo gevoelig is.”

Je zong net ook het nummer ‘Next to me’. Waarom dat liedje?

“Omdat mijn ouders het nummer haten. De eerste keer dat ik het nummer zong zei mijn vader dat ik er niks van kon. Ze zijn ook niet komen kijken, het boeit hun niet wat ik hier doe. Nederlandse meisjes hebben het een stuk makkelijker met hun ouders. Ik bedoel het niet lullig, maar Nederlanders zijn heel verwend en gevoelig. Afghaanse meisjes hier hebben veel meer meegemaakt.”

Narges woont in een asielzoekerscentrum in Alkmaar. Ze is met haar ouders uit Afghanistan gevlucht en sinds 2010 verblijven zij in Nederland.

Geef een reactie