Ema

Untold Stories – Ema

“Mijn ouders hebben me heel lang voorgehouden dat we naar Nederland zijn gegaan voor de handbalcarrière van mijn vader. Ze wilden mij niet confronteren met het conflict in Joegoslavië. Pas toen ik een jaar of tien was kreeg ik het besef dat er meer aan de hand was. Toen begon ik dingen op te pikken van het nieuws, ik hoorde verhalen van mijn nichtjes en mijn ouders lieten af en toe wat vallen over de oorlog. Ik ben best wel blij dat ze het zo hebben aangepakt: er is een grote groep Serviërs in Nederland die heel erg een gevoel van nationalisme koestert. Doordat mijn ouders mij de nare verhalen en hun standpunten bespaard hebben, heb ik het gevoel dat ik objectiever kan zijn. Aan de andere kant merk ik daardoor wel dat ik minder verbintenis heb met Servië.”

Ema woont in Amsterdam en studeert Media & Cultuur. Ze vluchtte in 1993 met haar vader en moeder vanuit Servië naar Nederland.

Geef een reactie